NI: Руските «Циркон»-и правят дупка в самолетоносач, дори при бойни глави пълни с бетон

NI: Руските «Циркон»-и правят дупка в самолетоносач, дори при бойни глави пълни с бетон

Списанието The National Interest оцени руските хиперзвукови противокорабни ракети „Циркон“.
Изданието отбелязва скоростта на руските ракети.


В статията се казва, че „полетът със скорост над 5 Маха ще обезпечи толкова много кинетична енергия, че дори пълна с бетон бойна глава ще предизвика мощен взрив при попадането си на земята или ще направи дупка в самолетоносач“.
Авторът на материала отбелязва, че е изключително трудно да се реализира защита срещу хиперзвуковите оръжия във връзка с тяхната маневреност.
Преди това Пентагонът обясни изоставането от Русия в разработването на хиперзвукови оръжия с позицията на Вашингтон в други области и откритостта на САЩ в областта на въоръженията.
Известно е, че Циркон 3M22 е разработка на ОАО «ВПК «НПО машиностроение» (Московска област) и е част от комплекса 3K22 Циркон, чието кодово обозначение в НАТО е SS-N-33.
Детайли за “Циркон” – ужасът на САЩ
Ракетата е способна да достигне скорост от около 9 Маха (според Путин, по време на изпитанията ракетата се е ускорила до 8 Маха), тя лети по участък с надморска височина от 30-40 километра, където въздушното съпротивление е по-ниско, което позволява увеличаване на обхвата и скоростта.
Теглото на бойната глава е 300-400 кг, а общата дължина е 8-10 метра. Предполага се, че “Циркон” ще се изстрелва не само от кораби и подводници, които ще заменят тежката противокорабна ракета П-700 “Гранит”, но и от крайбрежните ракетни комплекси “Бастион”.
Съдейки по експертни оценки, можем да заключим, че цирконите са в състояние да нанасят удари по американските командни пунктове практически в цялата страна.
Русия продължава да се въоръжава и планира да придобие атомен самолетоносач, който ще се конкурира с ВМС на САЩ, пише Handelsblatt. Размерът му е „потресаващ“. Що се отнася до въоръжението, Москва, разбира се, „ще го опакова изцяло“, не се съмнява германското издание.
Самолетоносачът, вероятно, ще може да побере 70 самолета и хеликоптери, а също така на него ще могат да се инсталират тези „нови свръхзвукови чудо оръжия“ като ракетите „Кинжал“ и „Циркон“, с които преди две години ръководителят на Кремъл Владимир Путин „изплаши света“, припомня авторът.
Според последната информация заданието за проектиране трябва да се насочи към Обединената корабостроителна корпорация по-късно тази година, въпреки че по-рано от руския флот обявиха, че планират да пуснат в експлоатация новия ядрен самолетоносач едва през 2030 г., отбелязва авторът на статията
Петя Паликрушева
Източник: https://nationalinterest.org/blog/buzz/meet-russia%E2%80%99s-underwater-hypersonic-cruise-missiles-145322
NI: Руските "Циркон"-и правят дупка в самолетоносач, дори при бойни глави пълни с бетон

Източник: News Front



Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!