„САЩ използвали бактериологическо оръжие върху собственото си население“, пише на 20 април испанският вестник „Publico“

„САЩ използвали бактериологическо оръжие върху собственото си население“, пише на 20 април испанският вестник „Publico“.



Защо в САЩ в момента, при епидемията от коронавирус, умират основно чернокожи американци?!
„Още през 50-те години на миналия век – пише изданието, – САЩ започнали експерименти, проверявайки действието на биологично оръжие върху собственото афроамериканско население. През 1951 г. военните вкарали в организма на чернокожи работници в Центъра за промишлени доставки в Норфолк гъбичката Aspergillus fumigatus, която предизвиква белодробни заболявания и астма у хора с отслабен имунитет, за да определят степента на възприемчивост на афроамериканците към тази инфекция…“
Дали тази практика, която е на десетки години, не е причината за това епидемията от коронавирус да отнема основно живота на чернокожи американци?
Опитите с биологическо оръжие върху американци в САЩ се провеждат системно и негови жертви става цели градове. Според испанското издание, в края на септември 1959 г. в Сан Франциское е проведена операцията „Си-Спрей“ . В продължение на седем дни ВМС на САЩ от специални устройства, разположени на минен кораб, разпръскват бактериите Serratia Marcescens и Bacillus Globigii, които образуват облак, надвиснал над 800 хиляди жители на града, който е избран заради близостта си до морето, високата плътност на населението, наличието на небостъргачи и още защото голямата облачност скривала патогенните вещества и засилвала ефекта от разпространението им върху близко разположените градове.
Задачата на изпълнителите била задачата да „изследват уязвимостта на голям град в резултат от използването на биологично оръжие, неговото въздействие върху околната среда и методите за борба с него“.
В резултат от операцията „Си-спрей“ заболели 11 жители на Сан Франциско от сериозни поражения на пикочните пътища. Огромно количество бактерии Serratia Marcescens в организма на пациенти изострило вниманието на лаборантката Ан Цукерман, която била тревога.
Същата година подобни експерименти били проведени в окръзите Келхун – Алабама, и Кейт Уест – Флорида, които предизвикали епидемия от пневмонии.
„Това беше – пише „Публико“, – истински успех за криминално военно-промишления комплекс и неговите политически представители, най-големият в историята експеримент с биологическо оръжие. Образци, взети от 43 области на разпространение на бактериите, показали тяхната ефективност: освен залива Сан Франциско, с патогенни вещества били заразени и близките градове…“
Експериментите с биологическо оръжие започнали малко по-рано. Още през 20-те години военните в САЩ разпръснали Serratia Marcescens над група американски военнослужещи. Установено било, че тези бактерии предизвикват сепсис, респираторни заболявания, ендокардит, остеомиелит, очни инфекции и менингит.
През 1942 г. американската програма за биологично оръжие придобила държавен характер в съответствие с указа на президента Франклин Рузвелт.
След една година Медицинското командване на ВС на САЩ започнало да изследва във Форт Детрик, щата Мериленд, използването като биологическо оръжие на сибирска чума, бруцелоза, която предизвиква малтийска треска, ботулотоксин, чума, батериите Francisella tularensis, кокцидиоидомикоза, която предизвиква пустинен ревматизъм и други опасни причинители на болести.
От 1954 до 1973 г. този център провеждал операцията „Уайткоат“, при която се изучавало въздействието на Ку-треската, жълтата треска и бубонната чума върху стотици маймуни, всички от които загинали.
След това били проведени опити върху 2200 души, без те да знаят. Хората били поканени да участват в експеримента чрез „църква“ на адвентистите.
През 1954 г. в САЩ се провели опити с бактериологично оръжие върху новородени, които заразявали с бактериите Serratia Marcescens. Операцията се наричала „Синдромът на червената пеленка“. Детската урина, оцветена в червено, позволявала да се изучи мутацията на бактериите.
През 1966 г. няколко дни на летище Вашингтон обработвали с биологични вещества багажа на пътниците, а във вентилационните люкове в нюйоркското метро хвърляли балони с биоматериал, подлагайки на опасност почти един милион души. Организаторите на това смъртоносно шоу се оправдали с факта, че в Съветския съюз, Европа и Южна Америка имало много подземни комуникации. Странно оправдание, наистина!
През 1967 г. Пентагонът взривил артилерийски снаряди и ракети, натъпкани с нервно-паралитичния газ зарин, в горска част на Хавайските острови, което предизвикало гибелта на неустановен брой хора. Целта на изпитанието с името „Червен дъб. Фаза 1“ била да се провери неговата ефективност в тропическа гора.
През 70-те години военните разпръснали цинков сулфид и кадмий – един от най-високотоксичните метали, над Минесота и други щати в Средния Запад и установили, че техните частици се разпространяват на около 1 600 километра.
Комитетът по биологическо оръжие в Пентагона направил опити да пусне „безвредни“ микроорганизми във вентилационните системи, в метрото и водопроводите, за да оцени ефективността на биологичните носители като инструмент за провеждане на диверсии, както и целесъобразността на използването им по времето на специални операции.
През 90-те години върху затворници в тексаски затвори изпробвали ново химическо оръжие, което впоследствие е използвано в Ирак. Т. нар. синдром в Персийския залив бил открит, когато военните разпръсквали над иракчаните тези отравящи вещества, и самите те тежко заболели. Болестта се предавала и на децата им, които се раждали с физически отклонения.
Основателят на калифорнийския Институт за молекулярна медицина Харт Никълсън писал: „Хиляди американски ветерани от войната в Персийския залив страдат от последиците на въздействието на радиационно, химическо и биологично оръжие.“
Днес има данни, че САЩ работят над биологично оръжие до границите на Русия.
Списанието „Ветеранс Тудей“ през 2013 г. твърди, че Пентагонът отделил 300 милиона долара за секретна програма, свързана с биологична война, на Централната профилна лаборатория, която се намира в Грузия.
Според руското министерство на отбраната, което се запознало с дейността на този център от документи, той е „фабрика на смъртта“. В списъка с приоритетните американски изследвания се намират потенциални агенти на биологическо оръжие – причинители на туларемия, сибирска язва, бруцелоза, треската Денге и др.
Превод: PACПEP

Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!