Измамата започна: Глобална инициатива на СЗО за лекарства и ваксини срещу Covid-19, САЩ няма да участват



Глобална инициатива на СЗО за лекарства и ваксини срещу Covid-19, САЩ няма да участват


24.4.2020 г




Световната здравна организация (СЗО) и световни лидери поставиха началото на глобална инициатива за ускоряване на разработването, производството и дистрибуцията на лекарства и ваксини срещу Covid-19, съобщава БНР. По думите на ръководителя на СЗО Тедрос Гебрейесус целта е да бъде осигурен равен достъп на хората до начините за борба с коронавируса.
Председателят на ЕК Урсула Фон дер Лайен обяви, че на 4 май започва набирането на средства за инициативата. „Целта е да се съберат 7,5 милиарда евро, с които да се ускори работата по превенция, диагностициране и лечение. Това е първата стъпка, защото победата над коронавируса изисква устойчиви действия на много фронтове“, каза Фон дер Лайен.
САЩ отказаха да участват в стартирането днес на глобална инициатива, съобщи говорител на американската мисия към Световната здравна организация в Женева. "Няма да има официално участие на САЩ", посочва говорителят чрез имейл в отговор на въпрос на агенция Ройтерс и добавя: "Очакваме с нетърпение да научим повече за тази инициатива в подкрепа на международното сътрудничество за разработване на ваксина срещу Covid-19, колкото е възможно по-скоро".
Американският президент Доналд Тръмп обяви замразяване на финансовия принос на САЩ за СЗО, където те са най-големият донор на средства.
Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел ще помогнат за стартирането на глобалната инициатива, съобщи СЗО в навечерието на събитието.

Източник: Банкеръ


Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!