Вирусът на недоверието: Един милион души искат оставката на генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус

Вирусът на недоверието: Един милион души искат оставката на генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус!



САЩ обвиниха СЗО и затова, че не дава верни оценки и препоръки в борбата с коронавируса. Генералният директор вече е поканен в Сената да дава обяснения за борбата с коронавируса
Оставката на шефа на СЗО иска онлайн-петиция
Шефът на СЗО е критикуван за забавените мерки относно коронавируса, най-вече за противоречивата информация, която представя почти всеки ден за него и за политизиране на работата му.
Много експерти и правителства го обвиняват също, че СЗО не дава на страните точни инструкции по сдържане на вируса, а само хвали или критикува нечии решения или заплашва от втора вълна на коронавируса.
В сайта на СЗО можем да прочетем, че основната задача на ведомството е грижата за „доброто и по-здраво бъдеще за хората в целия свят“.
Лицемерие ли е това?
Да, защото се оказва, че тази организация е изцяло контролирана от транснационални фармацевтични компании, които й налагат своята политика по продажбата на лекарства и „масовото ваксиниране“ на населението на планетата.
Тази „мисия“ е особено актуална днес, в условията на пандемия, когато повечето страни в света са под карантина, а броят на заразените расте.
Налага се обаче СЗО да се бори не само с коронавируса – макар че не е много ясно по какъв начин я води тази борба и накъде води човечеството с почти всекидневните си изявления, но и за запазването на репутацията си.
Голяма част от страните разбират под чие крило се намира административният апарат на СЗО, включително и нейният генерален директор.
СЗО е обвинявана също, че иска да угоди на Китай
Етиопецът Тедрос Аданом Гебрейесус неведнъж благодари на Китай за „прозрачността“ по отношение на данните за разпространяване на COVID-19 и изтъква колко дълбоко се е потопил във всичките аспекти на въпроса Си Цзинпин. Генералният директор на СЗО заяви, че Китай „установява нов стандарт за борба с епидемиите“ и хвали ефективността на карантината в Ухан.
Тези похвали дразнят САЩ и други страни, които смятат, че Пекин скрива някои факти за истинските мащаби и причини за епидемията.
Вицепремиерът на Япония и министър на финансите Таро Асо заяви в парламента, че Световната здравна организация сега трябва да бъде наречена „Китайска организация по здравеопазване“.
Отношенията на СЗО с Тайван са сложна тема за нея
Това може да е свързано с позицията на Пекин, който смята острова за неразделна част от своята територия и затова блокира влизането му в СЗО.
Въпреки това, Тайван е една от малкото страни, която най-успешно се справя с пандемията.
Това се случи благодарение на опита на страната в борбата с епидемията на атипична пневмония през 2003 г. и затова тя бдително следи информацията за всяка нова епидемия.
Още през 2017 г., когато Гебрейесус стана генерален директор на СЗО, потвърди пред китайски СМИ, че продължава да се придържа към принципа за „единен Китай“. Има данни дори, че дипломати на Китай са помагали неговата кандидатура да победи за поста.
Защо Тръмп замрази финансирането на СЗО
Американският президент Тръмп обясни своето решение и посочи най-опасната грешка на СЗО – критиката на въведената от САЩ забрана за авиосъобщения с Китай и други страни. Става дума за февруарската реч на Гебрейесус, в който той посочи, че няма „причини за вземането на мерки, които много пречат на международните пътешествия и търговия“.
САЩ обвиниха СЗО и затова, че не дава верни оценки и препоръки в борбата с коронавируса. Генералният директор вече е поканен в Сената да дава обяснения за борбата с коронавируса.
Според Тръмп действията на СЗО довели до „дезинформация“ от страната на Китай за COVID-19.
В последните години СЗО и без друго изпитва бюджетен дефицит
Организацията все повече разчита на доброволни вноски. Бюджетът й в периода 2018-2019 г. доброволните вноски стигнаха почти до 4,7 милиарда долара. Вноската на Китай е около 86 милиона долара.
Вноската на щатите през 2018-2019 г. е 893 милиона долара.
В бъдеще Китай може да се окаже по-надеждният партньор на СЗО.
САЩ вече има намерение да предложи реформиране на СЗО и обещава да обсъди тази идея с други страни.
Издателство PACПEP
Бел.ред. Поголовно българските медии, а и редица световни ще пропускат тази новина.
Ясно е защо – играят парите.
В случая с България – 1.5 милиарда евро китайска кредитна линия през Българската банка за развитие (онази скандалната, дето даде 75 млн. на колекторска фирма)
Бел.ред 2: СЗО няма нищо общо със “здравеопазване, Истината за ООН:
“За да се осъществи световно управление, е необходимо да се премахнат от съзнанието на хората техният индивидуализъм, лоялността им към семейните традиции, националният патриотизъм и религиозните догми.“



Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!