Само ваксина може да върне в света чувството за нормалност, каза шефът на ООН

ВНИМАНИЕ! ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА ДА ПОДГОТВЯТ ПОЧВАТА И СЪЗНАНИЕТО НИ ЗА ВАКСИНАТА НА ЕЛИТА!


Само ваксина може да върне в света чувството за нормалност, каза шефът на ООН




Сигурна и ефикасна ваксина ще е единственото средство, което би позволило да се върне в света чувството за нормалност. Това заяви вчера генералният секретар на ООН Антониу Гутериш и изрази надежда това да стане преди края на годината, предаде Франс прес.
Такава ваксина "ще спаси милиони човешки животи и ще спести милиарди долари" каза той във видеоконферентен разговор с представители на петдесетина африкански страни.
Ръководителят на ООН приветства усилията на няколко африкански правителства да смекчат последиците от пандемията.
Сред тях той открои Уганда, която отложи плащането на данък за бизнеса, Намибия, която дава помощи на хора, загубили работата си, Кабо Верде, което осигурява хранителна помощ и Египет, който намали данъците в индустрията.

Източник: Novini.bg


Вижте още:


Бил Гейтс ще финансира създаването на 7 ваксини за COVID-19!




ШОК: ТЕСТОВЕ ЗА COVID-19 ОТ САЩ БИЛИ ЗАРАЗЕНИ С ВИРУСА


Мария Габриел ни агитира - говорила с Бил Гейтс за ваксина срещу пандемията!






€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


Започнаха да ни втълпяват нуждата от „спасителната“ бъдеща ваксина на Бил Гейтс! 
Борисов притеснен: Ще ни спаси само ваксина!




Световната икономика лети стремглаво надолу и трябва да се измисли ваксина срещу COVID-19, за да бъде преодоляна безпрецедентната криза.

Тази теза разви премиерът Бойко Борисов, който коментира ситуацията вследствие на разпространението на коронавируса както у нас, така и в световен мащаб.
Борисов подчерта, че светът е много зле в момента. „Автомобилната промишленост е със 75% надолу. Светът като икономика лети надолу. Трябва да се намери лекарство и ваксина, защото залогът е огромен. Ако този вирус беше материализиран, човек щеше по друг начин да се отнася“, изтъкна в ефира на „Дарик“ премиерът, предаде Монитор.
По думите му у нас всеки един ден се опитваме да облекчаваме мерките срещу разпространението на COVID-19, но рязкото им премахване би довело до бум на заразата. „В сравнение с другите държави ние нямаме карантина“, анализира Борисов. Той коментира ситуацията в страната, като изтъкна, че всеки иска да чуе, че случващото се приключва още утре. „Ние дори не сме теглили заем, опитваме с парите, които има държавата, да се справим, за да осигурим в бъдеще пенсиите и заплатите“, заяви Борисов.
По думите на премиера вече има обаче светлина в тунела, защото големите заводи на BMW и WV отново започват работа, което означавало, че и нашите дъщерни предприятия ще заработят
„Докато няма ваксина и лекарство, никой не може да бъде сигурен какво ще се случи“, подчерта все пак премиерът и допълни: „Който мой колега се изкуши да угоди на нацията, че няма страшно и ще я подмине кризата, плати с човешки животи, аз това не мога да си го позволя“.
Борисов каза още, че не случайно винаги умолява да бъдем дисциплинирани навреме. „Като затворихме пазарите, после имаше ред и дисциплина. Огромната част от българите виждат какво се случва“, заяви Борисов. Той даде за пример съседните ни държави, където мерките били още по-строги. „Огледайте се в съседните държави, в сравнение с тях ние сме без карантина.
В Гърция не се излиза, в Сърбия ги затварят от понеделник до петък. Румънският президент отиде да покаже как се прави полева болница. Ние това го направихме преди месец. Вижте другите държави“, призова премиерът. И добави, че българите могат да излизат по колкото си искат пъти на ден. „Трябва да се справим, гледайте другите държави, при пик нагоре свършват леглата и трябва да се наложи пълна забрана за излизане. В момента, като ти писне вкъщи, отиваш до магазина, до аптеката, до парка, пак не е достатъчно, но е доста повече от другите държави“, каза още министър-председателят. И допълни: „За радост болните и починалите са ни малко, хората не могат да осъзнаят, че ако разхлабим рязко мерките, такъв ще е бумът, че тогава само ще броим както в други държави, не искам това да се случи“.
Министър-председателят изтъкна също така, че до този момент нямаме починал без тежки съпътстващи заболявания. „Най-важната черта е ниската смъртност. В Албания не можеш да ходиш до магазин, без да се обадиш на полицай. Хората се научиха да ходят с маски. Разбраха как се предава коронавирусът.
Българинът е грамотен и може да се пази смята Борисов.
Премиерът за пореден път изрази мнение, че България е реагирала бързо в ситуацията. „Първи от всички държави започнахме да си произвеждаме облекла, маски и т.н. Навреме си подготвихме спортните зали. Навреме медикаменти осигурихме“, каза той.
Освен това Борисов съобщи, че в сряда на заседание на Министерския съвет ще бъде приета важна мярка за над 130 млн. лв., която е за национални програми за развитие на образованието, сред които и за природните науки. „Явно бъдещето отива в тази посока. В сряда трябва да дадем парите да се занимават научните ръководители“, каза той.
Взаимствани източници: trafficnews


Източник: BGNews.space

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


Потенциална ваксина за COVID-19 ще „хаква“ ДНК-то ни, за да изградим имунитет

Ако ваксината бъде разработена успешно, тя ще се впръсква през носа


Екип от учени разработва потенциална ваксина за новия коронавирус, която най-просто казано ще „хаква“ човешкото ДНК, за да накара тялото ни да изгради имунитет, пише уебсайтът „Футуризъм“.
Потенциалната ваксина се разработва от Университета във Ватерло. Идеята е в тялото на пациента да бъде добавен генетичен материал, който да задължи клетките ни да образуват имунитет към болестта.
„Концепцията на ДНК ваксината е, че генетичният товар трябва да бъде доставен до всяка клетка, след което тя вече може да произвежда нужните протеини“, обяснява фармацевтичният екперт Родерик Славчев.
По думите му ако екипът успее да разработи тази ваксина, тя ще се прилага неинвазивно посредством спрей в носа. Той ще доставя нанолекарства, разработени специално за намаляване на инфекцията с COVID-19 в тялото. По този начин тялото ще бъде стимулирано да произвежда повече Т и Б клетки, които са „войниците“ на имунната система – тези, които откриват вируса.
Източник: bTV.bg


$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

ВИДЕО – БИЛ ГЕЙТС: „ТЯБВА ДА СЕ ПОСТАВИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА ДУШИ!"
Бил Гейтс: „Седем милиарда хора трябва да бъдат ваксинирани преди да можем да се върнем към нормален живот...“

ВИДЕО:



РЕЗЕРВЕН ВИДЕО ФАЙЛ:








Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!