Мария Габриел ни агитира - говорила с Бил Гейтс за ваксина срещу пандемията!

Мария Габриел говори с хората на Бил Гейтс за ваксина срещу пандемията

ВЕЧЕ ЗАПОЧВАТ ДА НИ АГИТИРАТ ЗА БЪДЕЩАТА АМЕРИКАНСКА ВАКСИНА!!!



Еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел проведе видео среща с ръководството на Фондация "Бил и Мелинда Гейтс", съобщи Представителство на ЕК в България. Обсъдени бяха конкретни мерки за справяне с предизвикателствата, свързани с коронавируса. Еврокомисарят благодари на фондацията за инициативите за координация в глобален план, които включват и подкрепа за разработването на ваксини.
"С Фондация "Гейтс" споделяме виждането, че борбата с разпространението на коронавируса изисква да засилим още повече сътрудничеството на международно ниво, както и инвестициите в областта на научните изследвания. Всички разчитаме именно на науката, обмена на данни и иновациите в глобален план, за да намерим ефективни средства срещу COVID-19", коментира Мария Габриел.
Обсъдено беше сътрудничеството в три основни посоки: развитие на ефективна диагностика, на лечения, както и необходимите стъпки да се съкрати максимално времето за успешно разработване на ваксина против коронавируса.
Българският еврокомисар обърна внимание на значителните ресурси, които Европейският съюз мобилизира, за да се постигне напредък в тези области, както и на важността да се осигури равен достъп до всички видове терапии, лечения и ваксини. Тя отбеляза, че е много важно да се осигури в глобален план отворен достъп до всички видове научни изследвания.
Ключови са също общият координиран подход и обменът на данни в рамките на апликации, както и методите за проследяване на заразата. Според Мария Габриел, споделянето на информация за разпространението на вируса ще позволи да бъдат предприети по-фокусирани и ефикасни мерки като важна част за успешното постепенно намаляване на ограничителните мерки. Съвместният изследователски център на Европейската комисия, който е под ръководството на българския еврокомисар, играе водеща роля в световен мащаб за анализ и моделиране на риска в разпространението на коронавируса.
"С фондацията на Бил и Мелинда Гейтс споделяме необходимостта от тясно международно сътрудничество, добра координация и взаимодействие за вземане на съгласувани решения, когато говорим за отговор на кризата с COVID-19 и възстановяването от нея. Само чрез международно координирани действия ще успеем да развием и приложим максимално бързо ефективни диагностика, лечение и ваксина. Това ще доведе до съществени ползи за здравеопазването, икономиката и обществото в световен мащаб", коментира още Мария Габриел.
Източник: Monitor.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!