Бил Гейтс и Световната банка създадоха цифровата идентификация преди пандемията

Бил Гейтс и Световната банка създадоха цифровата идентификация преди пандемията





Ако някой не искал да участва в света, изграждан от Бил Гейтс и неговите приятели, според милиардера „филантроп“ това щяло да си бъде „негов проблем“

Представяйки я като инициатива за „цифрово обгръщане“, още преди глобалната пандемия Бил Гейтс пропагандира идеята си цифровата ID система AADHAR1 на Индия да се разшири по целия свят. Световната банка прави сериозни инвестиции в този проект.
Бил Гейтс се представя като световен „авторитет“ от появата на COVID-19, като спонсорира ваксини и съветва държавите как да реагират на пандемията.
Гейтс неуморно работеше за установяване на глобална цифрова ID инфраструктура много преди пандемията, а сега я рекламира като начин за борба с вируса.
GSMA — индустриална организация на световните мобилни оператори — наскоро публикува доклад, описващ устрема към цифрови ID системи по целия свят в отговор на COVID-19. Ето какво се докладва:
„Властите на щатите в Индия адаптират в реално време цифрови идентификационни механизми, за да контролират подчинението на карантините, възникнали заради пандемията с COVID-19…
В същото време правителството на Ямайка търси начини да ускори своята Национална идентификационна система, която ще помогне за доставянето на помощи след пандемията с COVID-19…“
Технологиите на GSMA се подкрепят от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Както беше оповестено миналата година, биометричната компания Idemia се е включила в проекта:
„Idemia се присъедини към стартиралата наскоро GSMA Inclusive Tech Lab, за да помогне в разработката на иновации и технологии на бъдещето, които ще разширят цифровия и финансовия обхват…
GSMA Inclusive Tech Lab цели да популяризира2 достъпа до финансови, здравни, транспортни и други услуги чрез подкрепата на инициативи около отворени приложно-програмни интерфейси (API), изкуствен интелект и цифрова идентификация… GSMA Inclusive Tech Lab e спонсорирана от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.“
Idemia e водещата компания, занимаваща с изграждането на инфраструктурата и доставките на повечето цифрови и биометрични ID системи по света. Също така Idemia произвежда шофьорските книжки в Съединените щати.
През 2019 г. Old-Thinker News оповести, че Бил Гейтс натиска за индийската AADHAAR цифрова ID система, подкрепяна от Idemia, (сега рекламирана като средство за борба с COVID-19) да се разшири глобално:
„Това вече не е просто една социална система за кредити, разпространяваща се по света от Китай, като застрашава свободните хора навсякъде. Националната ID програма на Индия има пълната поддръжка на Бил Гейтс и Световната банка като предстоящ модел за подражание и на други държави.“
В едно интервю, дадено през 2018 г. за CNBC, Гейтс каза, че било „too bad“ (т. е. „негов си проблем“ или „не ме интересува“), ако някой мисли, че AADHAAR създава проблем с личната неприкосновеност:
Хората, които откажат да бъдат маркирани с тази система, в крайна сметка ще станат изгнаници (отхвърлени от обществото) и ще бъдат лишени от основни услуги.
Автор: Даниел Тейлър
Превод: Иван Стаменов
Източник: Activist Post

Бележки:
  1. AADHAAR представлява 12-цифров индивидуален идентификационен номер, срещу който всички жители на Индия могат да получават социални помощи и някои административни услуги. Този AADHAAR номер се получава срещу снемане на биометрични данни: пръстови отпечатъци и сканиране на ретината на очите. Много индийци подадоха колективни жалби срещу тази система, тъй като засяга 1,2 милиарда души в страната, не е тествана за изтичане на биометричните данни и поставя всички граждани в неравностойно положение. От една страна, някои по-възрастни хора в страната динамично получават увреждания на ретината и белези по ръцете, заради което имат и променящ се биометричен профил. От друга страна, въпреки че участието в тази инициатива се представя като „доброволно“, всъщност гражданите са принудени да получат такъв номер, ако искат да получават субсидии, помощи и много административни услуги на държавата. — бел. пр. [^]
  2. На това място стои думата promote, която обаче може да се преведе не само като популяризира, но и като организира и даже като: овладява по нечестен път. — бел. пр. [^]











За Стопанина
is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина е бивш журналист с 22-годишна непрекъсната практика. Понастоящем e професионален блогър, редактор и преводач, като поддържа „От Извора“ с материали, които няма скоро да изгубят давност, и е подкрепян с дарения от читателите си. Пише статии на духовно-просветни, религиозни, социални, здравни, развлекателни, исторически и други теми. Автор на книгите „Пътят към слънцето“ и „Референдум: Казарма“. Солов подкастър и разпространител на други свободомислещи автори, които също са открили, че истините не виреят в масмедиите, а проблясват само в някои блогове, и то за тези читатели, които имат очи да ги видят.

Всички публикации на автора

Изночник: От извора


_______________________________________________________________________________



С умела пропаганда Австралия започна масовото чипиране на хора


Австралия може да се окаже първата страна в света, която прилага имплантиране на микрочип сред населението си безпрецедентно. В световен мащаб се предвижда до 2017 година по-голямата част и от американците да бъдат с подкожен чип. По всичко изглежда, че Австралия започва да ги изпреварва. Европейският съюз е на път да последва САЩ и Австралия със законодателен акт, но съпротивата на гражданите е по-силна отколкото отвъд океана.
Според източници на CBS още през 2010 правителството на Австралия е изготвило план, който предвижда чипирането да стане масово от 2016 година. Сега той е на път да бъде приведен в действие, като тласъкът не е провокиран от реформите на здравната система, а от една умела пропаганда. Кампания, която се стреми да наложи идеята, че чипирането ще създаде на населението чувството за сигурност и така да получи всеобщо одобрение. Австралийската преса дори излезе с гръмки заглавия, че страната ще се възползва от непозната досега технология за чипиране.
Може да звучи като научнофантастичен сценарий, но хиляди австралийци са склонни да се превърнат в „суперхора“, които само с едно движение на ръката си ще отключват и заключват врати, ще пускат осветлението и ще съхраняват информация.
Шанти Корпорал от Сидни е пряк участник в този проект, след като под кожата и са имплантирани не един, а два чипа. Сега тя може да влиза в офиса или колата, без да е необходимо да носи ключове със себе си. Австралийката споделя още, че крайната и цел е да не се налага да излиза с кредитни карти и портмоне. Тя допълва: “Можеш така да устроиш живота си, че да не се налага да помниш пароли и ПИН кодове. Тази технология наподобява Paypass, така че се надявам в бъдеще да мога да използвам чипа, за да се разплащам“.



Шанти Корпорал, сн. Facebook

Микрочиповете са с големина на оризово зърно и могат да бъдат използвани за предаване на информация към смартфони и дори да съхраняват медицински досиета.
Иновативната технология и изравняването на хората с роботи е нещо, което вероятно може да бъде продадено на аудиторията, за да може тя да бъде превърната в свръхчовеци. Ако дори частично придобиеш качествата на машина или компютър, това значи, че трябва да има някой, който да контролира тази техника. Дали някой смята, че световният елит няма да се възползва от възможността да контролира населението? Или вероятно много хора тънат в дълбока заблуда?
Амал Графстра, който се смята за основателят на тази иновативна технология през 2005 година, наскоро оглави първите страници на пресата с единствения по рода си модел на имплантирано смарт оръжие. Разбира се той е ревностен застъпник за реализацията на този проект. Освен това написа книга, изнася речи и се появи в няколко документални филма. В интервю за австралийска медия Амал обяснява, че имплантираният в тялото му чип “дава възможност да се общува с технологиите. Това буквално е част от самия мен“
Шанти Корпорал пък добавя, че е израснала в свят, в който обществото е под контрол. То е доминирано от представата ни за супер герои, които хипнотизират населението в киносалоните по целия свят. Откакто гледам филми като „Матрицата“, „Терминатор“ и „Специален доклад“, винаги съм се чудела дали е възможно да живеем в такава реалност. 

Източник: Новото познание
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Още публикации:



Заговорът е разкрит - коронавирусът е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство!













Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!