Бил Гейтс: ако проучванията за ваксината в Оксфорд покажат ефикасност, ще я финансираме

Бил Гейтс: ако проучванията за ваксината в Оксфорд покажат ефикасност, ще я финансираме




В интервю за „Таймс“ съоснователят на Microsoft говори за тестовете, провеждани в лабораториите в Оксфордския университет от екипа, ръководен от Сара Гилбърт. Готов е да покрие разходите благодарение на Фондацията, която управлява заедно със съпругата си Мелинда
Докато научната общност работи за намирането на ваксина Covid-19, който вече е засегнал близо 3 милиона души по света, най-богатият човек в света, Бил Гейтс, обещава да я финансира. Съоснователят на Microsoft, който има благотворителна фондация заедно със съпругата си Мелинда, в интервю за „Таймс“ говори за тестването, което тече в лабораториите в Оксфордския университет: „Ако изследванията са ефективни, ще ги финансирам“.
По време на интервюто той говори за пандемията от коронавирус като за „най-лошия си кошмар“ и сравнява ситуацията с нова „световна война“ с разликата, че този път „всички сме на една и съща страна“. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс от години ангажира ресурси в борбата за „изкореняване на болести“ като полиомиелит, малария и ХИВ. Сега е ред на Covid-19: в допълнение към големите парични дарения, магнатът лично следи отблизо развитието на всички най-иновативни програми. Преди няколко седмици той обяви, че е готов да дари 125 милиона долара, за да финансира едновременно седем различни организации , работещи по разработване на ваксина. По-конкретно, той сега е в контакт с екипа, ръководен от Сара Гилбърт, ръководител на текущата програма в Института на Дженър от Оксфордския университет. „Великолепно е“, подчерта той, а работата им „е една от най-големите в ход“. Ако експериментът бъде успешен, добавя той, вече са готови споразумения с фармацевтичните компании за производството им. В този случай, заключава той, "ще допринесем за гарантирането на масовото производство".

Източник: Grajdanin.Eu


$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


ВИДЕО: БИЛ ГЕЙТС КАЗВА, ЧЕ ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАМАЛЕНО И ДА СЕ ПОСТАВИ ВАКСИНА НА ВСИЧКИТЕ 7 МИЛИАРДА ДУШИ!








Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!