Статия от 2019г ПРЕДРИЧА COVID-19! СЗО: Отказът от ваксини е сред водещите здравни рискове!

Статия от 2019г ПРЕДРИЧА COVID-19! 
СЗО: Отказът от ваксини е сред водещите здравни рискове!


Световната организация обяви десет най-значими проблеми пред медицината за 2019 г. Сред тях са също замърсяването на въздуха, резистентността към лекарства и опасността от неочаквани епидемии. (!!!)

Дата на публикацията 16.1.2019 г. / Baricada.bg




През последните десетилетия човечеството е постигнало забележителен напредък по отношение на здравето. Според Световната здравна организация (СЗО), очакваната продължителност на живота е нараснала в много части на света, детският паралич е почти изкоренен, а през 2016 г. броят на загиналите деца под петгодишна възраст е бил с 6 млн. по-малко спрямо 1990 г.
Въпреки тези постижения, в глобален мащаб все още съществуват значителни здравни проблеми, вариращи от широкото разпространение на смъртоносни неинфекциозни заболявания до вредните последици от замърсяването на околната среда, пише Newsweek.
Тази година бележи началото на 13-та генерална програма на СЗО – петгодишен стратегически план, целящ подобряване на здравето на всички чрез намиране на решения за оставащите предизвикателства. Ето кои са десет от най-значителните проблеми, с които СЗО и партньорите ѝ ще се занимават през 2019 г.:
Замърсяване на въздуха и климатични промени
СЗО счита замърсяването на въздуха за най-големия, свързан с околната среда, риск за общественото здраве през тази година. Това не е изненадващо като се има предвид , че девет от всеки десет души дишат замърсен въздух, което води до приблизително седем милиона преждевременни смъртни случая в световен мащаб. Вдишването на микроскопични замърсители може да доведе до рак, инсулт, сърдечни и белодробни заболявания.
Очаква се и климатичните промени да имат все по-големи последствия за здравето на хората. За периода 2030-2050 г. се прогнозират 250 хил. допълнителни смъртни случая годишно в резултат на връзката между влошените климатични условия и недохранването, маларията и топлинния стрес.
Неинфекциозни болести
Това са заболяванията, които не могат да се предават директно от човек на човек като рака, диабета и сърдечните заболявания. Взети заедно, те са най-големия убиец на човечеството – отговорни са за 70 на сто от смъртните случаи в световен мащаб. Най-значителните фактори, благоприятстващи такива болести, са високата консумация на алкохол, потреблението на тютюн, физическата неактивност, лошата диета и замърсяването на въздуха.
Глобална грипна епидемия
СЗО предупреждава, че във всеки един момент може да се стигне до глобална грипна епидемия. Във връзка с това организацията си сътрудничи с над 150 институции по света, за да осъществява постоянно наблюдение на грипните щамове. Това трябва да помогне за осигуряване на стратегии за превенция и лечение на местата, където възникват огнища.
Нестабилни условия на живот
Кризите, свързани със засушаване, масов глад, военни конфликти и разместване на население, както ѝ неадекватните здравни услуги, са оставили над 1.6 млрд. души, или 22% от населението на планетата, без достъп до основни грижи
Антимикробна резистентност
Антимикробната резистентност – способността на патогени да стават устойчиви на ефективни в миналото лекарства – е едно от най-големите здравни предизвикателства на нашето време. Увеличаващата се резистенсност означава, че някой ден може да се окажем неспособни да лекуваме редица инфекции, което без нови медицински постижения ще доведе до ръст на заболявания, увреждания и смърт. Това може да означава, че в бъдеще рутинни операции и процедури като химиотерапия могат да станат изключително рискови.
Ебола и други високорискови патогени
Скорошната епидемия от ебола в Конго доведе до смъртта на близо 400 души. Това подчерта опасностите както от познати патогени с потенциал да причинят епидемии като ебола, зика, близкоизточен респираторен синдром коронавирус (MERS-CoV) и остър респираторен синдром (SARS), така и от други, които тепърва ще бъдат откривани
Лоша първична медицинска помощ
Хората в много страни по света нямат достъп до адекватни услуги за първична здравна помощ. Това е съществен проблем, защото засяга първата точка на контакт на индивида със системата за здравеопазване. В много случаи тези услуги са с изключително ниско качество или просто са непосилно скъпи за пациентите
Колебания за ваксините
Ваксините са ефективен и достъпен способ за предотвратяване разпространението на много заболявания. Изчислено е, че без тях всяка година би имало 2 до 3 милиона допълнителни смъртни случаи. Въпреки това, едно значимо малцинство от хората в различни държави отказват ваксини за себе си или за децата си, или се колебаят да ги приемат, макар да са лесно достъпни. Този феномен затруднява постигането на достатъчно високи нива на покритие сред населението, с което се понижава ефекта от “стадния имунитет” и създава предпоставки за възникване на огнища на болестите. Това се сочи и като един от факторите, допринесъл за рязкото повишение с 30% на случаите на морбили по света.
Денга вирус
Всяка година около 390 млн. души по света се заразяват с вируса, причиняващ изключително болезнена треска. Около 40% от световното население живее в региони, в които съществува риск от прихващане на болестта. Предаваната от комари зараза прилича на грип, като смъртността при заразените е под 1%, ако заболяването се констатира и се лекува в ранен етап. Болестта обаче става много по-опасна, ако заразените не получат навременна медицинска помощ.
ХИВ
Макар вече да е постигнат голям прогрес при превенцията и лечението на ХИВ инфекции, всяка година милиони хора продължават да умират в резултат на ХИВ/СПИН. Смята се, че в момента около 37 млн. души по света живеят с ХИВ, като определени групи хора като предлагащи секс срещу заплащане и наркозависими са изложени на особено висок риск от заразяване.

Baricada.bg

П.П.: Автора не харесва това електронно издание, но цитираната тук статия отразява предварителното предупреждение и планове на СЗО още година преди избухване на пандемията. Многозначителен факт, който съпоставен с другите многобройни детайли дава една зловеща картина на заговора. Нагло и публично оповестен още преди задействането си. А може би е било скрито предупреждение за богатите (елита) по света да се подготвят??? Кой знае....


________________________________________________________________________


Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!