Потенциална ваксина срещу COVID-19, финансирана от Бил Гейтс, вече се тества върху доброволци

Потенциална ваксина срещу COVID-19, финансирана от Бил Гейтс, вече се тества върху доброволци



Тази седмица малка биотехнологична компания от Пенсилвания започва клинични тестове на потенциална ваксина срещу COVID-19, пише Business Insider. Тя ще бъде инжектирана на здрави доброволци.
Експерименталната ваксина е дело на Inovio Pharmaceuticals, а начинанието е финансирано от фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“, както и от Coalition for Epidemic Preparedness Innovations.
Изследователите би трябвало да са инжектирали първата доза на доброволец още на 6 април. 
INO-4800 е втората потенциална ваксина срещу коронавирус, която ще бъде тествана върху хора в САЩ. Биотехнологичната компания Moderna от Масачузетс вече стартира своите тестове в средата на март.
Антъни Фаучи, националният консултант по имунология на САЩ, не веднъж е заявявал, че ще е необходимо най-малко една година, за да знаем дали която и да е ваксина е безопасна и ефективна срещу вируса.
За своите клинични тестове Inovio е ангажирала 40 здрави доброволци от Филаделфия. Всеки един от тях ще получи по 2 дози от ваксината, като времето между двете инжекции ще бъде 2 седмици. Компанията смята, че до лятото ще получат първите резултати по отношение на нейната безопасност. Ако те са положителни, Inovio ще стартира нови клинични тестове, които този път ще са фокусирани върху ефикасността ѝ срещу вируса.
Като се има предвид ситуацията, в която се намира светът в момента, която и да е компания, която създаде безопасна и ефективна ваксина, ще бъде изправена пред предизвикателството да произведе достатъчно големи количества от нея. Inovio смята, че до края на 2020-а може да създаде 1 млн. дози, които да бъдат използвани в допълнителни клинични тестове или при спешни случаи.
Източник: Business Insider

Източник: Obekti.bg



Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!