БИРАТА Е ВРЕДНА ЗА МЪЖЕТЕ И УВЕЛИЧАВА РИСКА ОТ РАК НА ГЪРДАТА ПРИ ЖЕНИТЕ! (ВИДЕО)

БИРАТА Е ВРЕДНА ЗА МЪЖЕТЕ И УВЕЛИЧАВА РИСКА ОТ РАК НА ГЪРДАТА ПРИ ЖЕНИТЕ! (ВИДЕО)



ВИЖТЕ ВИДЕОТО:



Хмелът се използва от векове като ароматизиращо средство в бирата, но през годините постоянно има предположения, че хмелът и по тази линия и бирата могат да бъдат естрогенни. Благодарение на един мощен фитоестроген в хмела, наречен 8-PN, известен също и като хопеин. Може ли пиенето на бира да повлияе върху хормоните ни?
Сега, дори само алкохолът в бирата може да намали нивата на тестостерон при мъжете, така че когато бирата била изследвана като източник на естрогени, първо бил отстранен алкохолът. Изследвали влиянието на еквивалента на една кутия бира на ден за един месец върху нивата на хормоните на жени след менопауза, така че да не се объркат резултатите с ендогенни естрогени. И открили значителни промени в нивата на хормоните по време на бирения месец, а след това се върнали в изходно положение една седмица след спиране на бирата. Но има ли това някакви клинични ефекти – добри или лоши?
Еднократно проучване с около 1700 жени установява, че пиещите бира имат по-добра костна плътност; може би заради ефектите на стимулиране на естрогена? Не препоръчват обаче жените да започнат да пият бира за здравето на костите си, но предполагат, че това може да има полезни ефектни за костите при жените, които вече пият.
А дали помага при горещи вълни? Около половината от жените след и по време на менопауза в САЩ страдат от горещи вълни, докато разпространението им в Япония може би е десет пъти по-ниско, което се предполага, че е заради консумацията на соя.

Ами хмела? Има няколко изследвания като това, които показват потенциални ползи, което пък води до този преглед от 2013 г., според който екстрактът от хмел може да бъде донякъде ефективен при облекчаването на дискомфорта по време на менопауза, но това беше преди това изследване, което съобщава за изключителни резултати с около половин чаена лъжичка сушени цветя хмел.
Например, горещите вълни на края и плацебо групата вдясно там, жените започнали да имат по около 23 горещи вълни на седмица и по време на тримесечното проучване продължили да имат по 23 горещи вълни на седмица. В групата на хмела те започнали още по-зле, но после ги намалили до 19 в края на първия месец, после девет, после само веднъж седмично. И подобни открития били съобщени за всички други изследвани симптоми на менопауза.

Животинските естрогени също действат така. Милиони жени били на конски хормони, Premarin, от урината на бременна кобила. Това също лекувало горещите вълни и намалило симптомите на остеопороза, но причинявало досаден малък страничен ефект, наречен рак на гърдата. За щастие, когато осъзнали това и милиони жени престанали да го приемат, честотата на рак на гърдата намаляла в страните по света – това са данни от Калифорния.

Въпросът тогава е дали естрогените в хмела по-скоро приличат на конските естрогени, стимулиращи рака на гърдата, или на соевите естрогени, които предотвратяват рака на гърдата? Ключът към разбирането на здравния потенциал на соевите фитоестрогени е разбирането на разликата между двата типа естрогенни рецептори. Има алфа рецептори и бета рецептори.

За разлика от животинския естроген, соевите фитоестрогени се свързват преференциално с бета рецепторите. И в гръдната тъкан те са като Ин и Ян, като алфа рецепторите сигнализират за пролиферация на клетките на гърдите, което обяснява защо конските хормони увеличават риска от рак на гърдата, докато бета рецепторите, където соята се свързва, се противопоставят на това пролиферативно въздействие.

И така, дали и фитоестрогените на хмела предпочитат бета рецептори? 8-PN е селективен стимулатор на естрогенните алфа рецептори. Изненадващо и в ясен контраст със соята, 8-PN е много по-слабо свързващо вещество на бета, отколкото на алфа рецепторите. Това обяснява защо хмелът е толкова често срещана съставка в така наречените добавки за увеличаване на гърдите, защото той действа повече като естрогенен естроген. Предвид проблемите с рака на гърдата, употребата на такива продукти трябва да се обезсърчава.
Но самото пиене на бира може да осигури излагане на влиянието на хмелов естроген така, както се съдържа в тези видове продукти, което би могло да обясни защо бирата може да бъде по-канцерогенна за гърдите от някои други форми на алкохола.
Източник: https://nutritionfacts.org/video/what-are-the-effects-of-the-hops-phytoestrogen-in-beer
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев
_______________________________________________________________________________


Хмелът в бирата води до импотентност!!!



Хмелът в бирата има редица полезни качества, но от тях са облагодетелствани най-вече жените, докато при мъжете той може да доведе до импотентност, пише сп. "Вайс".
Бирата е ефективно лекарство против безсъние и при менопауза, благодарение на високото съдържание на фитоестрогени в нея. Същите съединения, които представляват аналог на женските полови хормони, причиняват проблеми с ерекцията при силния пол.
В своя книга авторът Стивън Херод Бюнър описва трите стандартни употреби на хмела в билковата терапия: като средство за здрав сън, като диуретик и като естествен източник на фитоестрогени при менопаузата.
Специалистът по тревните растения Сюзан Уийд също описва действието на бирената съставка - като хранително болкоуспокояващо, сънотворно и ефективна добавка за увеличаване на млякото при кърмещите жени.
Дисбалансът в нивата на естрогени при мъжете обаче може да окаже негативно въздействие на представянето им в леглото. Бюнър пише, че пивоварите и барманите в Англия знаят за последствията твърде добре: "При дълъг период на излагане на естрогенните свойства на хмела, това води до затруднения при ерекцията".
Източник: Monitor.bg
Източник 2: Chronicle.bg




Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!