Учени разкриват, че химикалите с които пръскат водят до хомосексуализъм! Умишлено?



Учени разкриват, че химикалите с които пръскат водят до хомосексуализъм

Тайрън Хейс, професор по интегративна биология в Калифорнийския университет, Бъркли повече от 20 години изучава атразин, широко използван хербицид на Syngenta. Той открива, че атразинът има вредни ефекти върху ендокринната и половата система. Хейс е нает за първи път през 1997 г. от компания, която по-късно става агробизнес гиганта Syngenta, за да изучи техния продукт атразин, който се прилага върху повече от половината царевични култури в САЩ. Хейс открива, че атразинът причинява сексуални аномалии при жабите и може да причини същите проблеми при хората.

При изложените на атразин жаби мъжкият хормон тестостерон не се произвежда на подходящи нива. Някои от мъжките жаби започват да развиват яйчници и яйцеклетки, както и хомосексуално поведение.


В опит да прикрият изследванията, от Syngenta предлагат нов договор на Хейс, както и да купят данните от изследванията му, а когато не успяват, започват да плащат на учени, които да ги опровергаят. Честа практика е подобни корпорации да финансират различни здравни организации, институти и т.н., за да интерпретират данните в тяхна полза. Стига се и до заплахи срещу семейството на учения.Хейс публикува доклад с изследванията на 22 независими учени от цял ​​свят от 12 различни страни, който показва, че атразин причинява сексуални проблеми при бозайници, птици, земноводни, риби. Други проучвания показва, че гениталиите на мъжките бебета, които са изложени в утробата на атразин, не се развиват правилно, както и, че броят на сперматозоидите намалява при излагане на химикала. Атразин също така се свързва с рака на гърдата и е забранен в ЕС повече от десетилетие, тъй като е канцерогенен, но се използва широко в САЩ и други държави и може да се откри навсякъде – в почвата, храните, питейната вода, фуражите и т.н. Още колко химикали влияят негативно на ендокринната система и не само, трудно може да се разбере, поради мощното влияние на корпорациите, което все повече се засилва в цял свят, а ЕС не прави изключение. 


Източник:



________________________________________________________________________________

Женски хормони в пилетата деформират мъжете ни !!!

От уебсайта на Българска асоциация за закрила на пациентите

Дата: 2015-08-14




Доцент Ханджиев, съществува разбиране, че лятото е сезонът на плодовете и зеленчуците. Има ли опасност, ако прекалим с тях?
- Има, ако те са третирани с голямо количество пестициди и други химикали. Точно заради неправилния хранително-питиен режим на българина организираме през месец септември голям форум. Преди месец Световната здравна организация и Световната асоциация по метеорология излязоха със становище заради постоянното и трайно повишаване на температурите. Това обстоятелство увеличава изискванията към нашето хранене. За да сме здрави в топлото време, се налага да пием повече вода и да увеличим консумацията на плодови и зеленчукови сокове, както и на айрана, който е най-ефикасното оръжие срещу опасностите в жегите.  
- В какво точно е магията на айрана?
- В горещото време вредата за човешкия организъм настъпва в резултат на нарушения водно-солеви режим, тъй като се  дисбалансира алкално-киселинното равновесие. С  потта ние губим много соли, които трябва да възстановим бързо, за да не си навредим на здравето. Този дисбаланс се отразява пагубно върху сърдечния ритъм и удря цялата сърдечносъдова система. По време на летните горещини кръвното налягане се понижава, тъй като, от една страна, губим течности с потта, а от друга – кръвоносните съдове се разширяват. Затова айран трябва да пият всички хипертоници, а те в България са един и половина милион души. Същевременно те трябва да намалят лекарствата, но след консултация с кардиолог. Беди настъпват и от понижаване на кръвното налягане. На това се дължат и многобройните случаи припаднали в жегите.
- Соленият айран не е ли опасен за хората с високо кръвно налягане?
- Не, защото те губят течности в топлото време, а с тях и соли. Положителните свойства на киселото мляко, подквасено с лактус бацилус булгарикус действат благотворно на стомашно-чревния тракт, ободряват организма и балансират процесите в него. Не бива обаче да се разчита само на айранът.
В горещините количеството храна трябва да бъде намалено, като човек хапва по-често, но малки количества.  Менюто трябва да е предимно на зеленчукова основа без тежки меса. Именно плодовете и зеленчуците са храните, които най-добре и по естествен път алкализират организма.
Редно е обаче хората да ги купуват от магазини и пазари, за които са сигурни, че се контролират от агенцията по храните и районните здравни инспекции за пестициди и всякакви други отрови.
- Има ли белези, по които можем да разберем, че една стока на сергията съдържа пестициди над допустимото количество?
- За съжаление, това е невъзможно. Затова трябва да се доверим на контролните органи и да пазаруваме от места, където знаем, че стоката се проверява. Има идея и за създаване на Съвет на производителите, който също би подпомогнал следенето на чистотата на продуктите. Например членовете на този съвет ще следят как се хранят пилетата, които идват на трапезата ни, и в какви условия се отглеждат кравите и овцете, от чието мляко консумираме млечни продукти, както и всички останали производители. Такъв тип контрол има в Австрия и във Франция например и там чистотата на храните е на висота.
- Вярно ли е, че пилетата у нас се третират с антибиотици за бърз растеж? Вредни ли са те за човека?
- Да, говори се, че се третират не само с антибиотици, но и с хормони за наддаване на тегло – нещо, което е много вредно. За съжаление, това не може да се докаже.
Попадащи често в човешкия организъм, антибиотиците го правят резистентен. Така постепенно с времето се оказва, че когато трябва да се лекуваме с тях, те просто не ни действат или сме развили алергия към тях. Твърди се, че се използват много женски хормони. Това може да даде отражение върху конструкцията на мъжете. Мастната тъкан започва да се разпределя в характерните за дамите области.
- Могат ли въпросните хормони да повлияят на сексуалната им ориентация?
- Не, засега не са установени научно такива данни. 

(Бел. от автора на блога - не съм съгласен с това мнение!)
Неотдавна бях във ферма за пилета във Франция. Оказва се, че там ги хранят само със зърно, като в началните месеци ги захранват с козе мляко. Французите не третират драстично птиците, за да наддадат на тегло. Изчаква се това да стане по естествен път и ги колят едва когато те са готови, обикновено към Коледа.  При бройлерите у нас се действа по съвършено различен начин. Надявам се здравните органи да си вършат работата и да не допускат замърсяване на месото над допустимите норми. Точно за да не се стига до такива неща, е необходимо да се създадат въпросните съвети на производителите по браншове, които професионално да следят за продукцията си вътре в сектора. Така няма да има корупция, но ще се постигне гаранция за по-високо качество.
- Напоследък станаха много модни т. нар. биохрани. Вече такива артикули се продават не само в специализираните магазини, но има и рафтове в някои квартални бакалници. Можем ли да им се доверим? Впрочем, всяка маруля, произведена на село, био ли е?
- Дали е био е трудно да се каже, но селският стопанин не е богат и заради скъпотията употребата на торове вече е ограничена. С биопродуктите много се спекулира. Не всичко, произведено на село, е био. Да се вози човек с файтон е романтично, но да се придвижва постоянно с него през ХХІ век е невъзможно. Така е и при хранителните продукти. Говорим, че Е-тата са вредни, но има такива от тях, които са безвредни. Когато е спазена нормата за количество, няма опасност за човека.
- Има ли таблица на Е-та например, по която можем да се ориентираме, когато купуваме един или друг продукт?
- Има указание на Европейската комисия за безопасност на храните, в която има и български представител, а също и американска, които строго съблюдават за спазването на правилата. Все още не знаем дали един продукт, в който има определени вещества в допустимата норма, след десет-петнадесет години употреба те няма да доведат до нещо лошо.
- Бирата – напитката на лятото – вредна ли е тя, или подсилва мъжката потентност, както твърдят някои учени напоследък?
- За да е добър в леглото, мъжът не бива да разчита само на бирата. Не може да се заяви с категоричност нито за храна, нито за напитка, че тя е вредна или полезна. Положителният или отрицателният отговор е в количеството.
Бирата има това полезно качество, че съдържа много соли и алкализира организма, което е много полезно. 250-300 млл дневно е идеално, но не и няколко бутилки.

(БЕЛЕЖКА НА АВТОРА НА БЛОГА: БИРАТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНА  НАПИТКА ЗА МЪЖЕТЕ И МЪЖКАТА СЕКСУАЛНОСТ! ОСВЕН ЧЕ В СЪСТАВА Й ИМА МНОГО ФАБРИЧНИ ХИМИКАЛИ, ЧРЕЗ ХМЕЛА ТЯ СЪДЪРЖА И ФИТОЕСТРОГЕНИ - РАСТИТЕЛНИ АНАЛОЗИ НА ЖЕНСКИЯ ХОРМОН - ЕСТРОГЕН. ДРУГО ВРЕДНО НЕЙНО СВОЙСТВО Е, ЧЕ ХМЕЛА КАТО ЦЯЛО Е ОТРОВНО И ТОКСИЧНО РАСТЕНИЕ!!!)
- Независимо че все още е лятото и сме на пресни салати, какво ще кажете за лютеницата?
- Това е една от най-полезните храни във всеки сезон. Тя е направо антиоксидантна бомба, тъй като съдържа много витамин Е и провитамин А от камбите. Доматите в нея пък прибавят ликопен – антиоксидантно вещество с антиканцерогенно действие, което възпрепятства ранната атеросклероза.
- Термичната обработка не убива ли полезните вещества?
- Не, те се запазват и при термична обработка. Високата температура унищожава само витамин С. Затова за набавянето му препоръчваме пресните плодове и зеленчуци.
- Много се говори за средиземноморската диета, но вие всякога сте държали на реабилитацията на балканската. Защо?
- В момента всички научни студии сочат значението на спазването на традициите в храненето като важен фактор за опазване от сърдечносъдови и някои метаболитни заболявания. Нарушаването на дългогодишните особености в националната кухня може да обърка доста функции на организма. Например допреди сто години ескимосите са консумирали изключително много мазнини от риби, тюлени, бели мечки и т. н., но не са боледували нито от инфаркт, нито от инсулт, нито от хипертония и диабет. Навлизането на една напитка, съдържаща тръстикова захар, която не е типична за тях, довежда до зъбен кариес, затлъстяване, диабет и сърдечносъдови заболявания.  Ето до какво води нарушаването на националната традиция в храненето.
За нас, българите, аз препоръчвам да консумираме най вече това, което са сервирали на трапезата нашите баби и прабаби – мляко и млечни продукти, лютеници, бял пшеничен хляб и по-умерено количество месо. Редно е да наблегнем повече на рибата, която в последните години пренебрегваме от менюто си.
Това е особено важно, тъй като метаболитните процеси на всяка нация са определени от нейната кулинарна традиция, а те са в основата на всички жизнени процеси.  
- Какво ще кажете за житния режим на Петър Дънов, по който мнозина се увличат това лято?
- Дънов има интересни мисли по отношение на здравословното хранене, някои от които са съобразени с естествения биоритъм на организма. Например той казва, че когато консумирате ябълка, най-напред трябва се насладите на вида й, на аромата, а след това да я консумираме. Този негов съвет е в синхрон с днешните виждания на диетологията. Важно е да се знае, че храната има многопластово действие, тоест не само засища глада ни, тя въздейства благотворно и чрез външния си вид. Колкото до житния режим на Дънов, той не бива да се прилага без съвет от лекар и в никакъв случай от хора със стомашно-чревни проблеми.

Автор: БАЗП  Източник: monitor.bg

Източник:
https://www.patient.bg/view_news_bg.php?news_id=5058

________________________________________________________________________________________


Хмелът в бирата води до импотентност!!!


Хмелът в бирата има редица полезни качества, но от тях са облагодетелствани най-вече жените, докато при мъжете той може да доведе до импотентност, пише сп. "Вайс".
Бирата е ефективно лекарство против безсъние и при менопауза, благодарение на високото съдържание на фитоестрогени в нея. Същите съединения, които представляват аналог на женските полови хормони, причиняват проблеми с ерекцията при силния пол.
В своя книга авторът Стивън Херод Бюнър описва трите стандартни употреби на хмела в билковата терапия: като средство за здрав сън, като диуретик и като естествен източник на фитоестрогени при менопаузата.
Специалистът по тревните растения Сюзан Уийд също описва действието на бирената съставка - като хранително болкоуспокояващо, сънотворно и ефективна добавка за увеличаване на млякото при кърмещите жени.
Дисбалансът в нивата на естрогени при мъжете обаче може да окаже негативно въздействие на представянето им в леглото. Бюнър пише, че пивоварите и барманите в Англия знаят за последствията твърде добре: "При дълъг период на излагане на естрогенните свойства на хмела, това води до затруднения при ерекцията".
Източник: Monitor.bg
Източник 2: Chronicle.bg


_______________________________________________________________________


БИРАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ВРЕДНА ЗА МЪЖЕТЕ И ДА УВЕЛИЧИ РИСКА ОТ РАК НА ГЪРДАТА ПРИ ЖЕНИТЕ! (ВИДЕО)



Хмелът се използва от векове като ароматизиращо средство в бирата, но през годините постоянно има предположения, че хмелът и по тази линия и бирата могат да бъдат естрогенни. Благодарение на един мощен фитоестроген в хмела, наречен 8-PN, известен също и като хопеин. Може ли пиенето на бира да повлияе върху хормоните ни?
Сега, дори само алкохолът в бирата може да намали нивата на тестостерон при мъжете, така че когато бирата била изследвана като източник на естрогени, първо бил отстранен алкохолът. Изследвали влиянието на еквивалента на една кутия бира на ден за един месец върху нивата на хормоните на жени след менопауза, така че да не се объркат резултатите с ендогенни естрогени. И открили значителни промени в нивата на хормоните по време на бирения месец, а след това се върнали в изходно положение една седмица след спиране на бирата. Но има ли това някакви клинични ефекти – добри или лоши?
Еднократно проучване с около 1700 жени установява, че пиещите бира имат по-добра костна плътност; може би заради ефектите на стимулиране на естрогена? Не препоръчват обаче жените да започнат да пият бира за здравето на костите си, но предполагат, че това може да има полезни ефектни за костите при жените, които вече пият.
А дали помага при горещи вълни? Около половината от жените след и по време на менопауза в САЩ страдат от горещи вълни, докато разпространението им в Япония може би е десет пъти по-ниско, което се предполага, че е заради консумацията на соя.

Ами хмела? Има няколко изследвания като това, които показват потенциални ползи, което пък води до този преглед от 2013 г., според който екстрактът от хмел може да бъде донякъде ефективен при облекчаването на дискомфорта по време на менопауза, но това беше преди това изследване, което съобщава за изключителни резултати с около половин чаена лъжичка сушени цветя хмел.
Например, горещите вълни на края и плацебо групата вдясно там, жените започнали да имат по около 23 горещи вълни на седмица и по време на тримесечното проучване продължили да имат по 23 горещи вълни на седмица. В групата на хмела те започнали още по-зле, но после ги намалили до 19 в края на първия месец, после девет, после само веднъж седмично. И подобни открития били съобщени за всички други изследвани симптоми на менопауза.

Животинските естрогени също действат така. Милиони жени били на конски хормони, Premarin, от урината на бременна кобила. Това също лекувало горещите вълни и намалило симптомите на остеопороза, но причинявало досаден малък страничен ефект, наречен рак на гърдата. За щастие, когато осъзнали това и милиони жени престанали да го приемат, честотата на рак на гърдата намаляла в страните по света – това са данни от Калифорния.

Въпросът тогава е дали естрогените в хмела по-скоро приличат на конските естрогени, стимулиращи рака на гърдата, или на соевите естрогени, които предотвратяват рака на гърдата? Ключът към разбирането на здравния потенциал на соевите фитоестрогени е разбирането на разликата между двата типа естрогенни рецептори. Има алфа рецептори и бета рецептори.

За разлика от животинския естроген, соевите фитоестрогени се свързват преференциално с бета рецепторите. И в гръдната тъкан те са като Ин и Ян, като алфа рецепторите сигнализират за пролиферация на клетките на гърдите, което обяснява защо конските хормони увеличават риска от рак на гърдата, докато бета рецепторите, където соята се свързва, се противопоставят на това пролиферативно въздействие.

И така, дали и фитоестрогените на хмела предпочитат бета рецептори? 8-PN е селективен стимулатор на естрогенните алфа рецептори. Изненадващо и в ясен контраст със соята, 8-PN е много по-слабо свързващо вещество на бета, отколкото на алфа рецепторите. Това обяснява защо хмелът е толкова често срещана съставка в така наречените добавки за увеличаване на гърдите, защото той действа повече като естрогенен естроген. Предвид проблемите с рака на гърдата, употребата на такива продукти трябва да се обезсърчава.
Но самото пиене на бира може да осигури излагане на влиянието на хмелов естроген така, както се съдържа в тези видове продукти, което би могло да обясни защо бирата може да бъде по-канцерогенна за гърдите от някои други форми на алкохола.


Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев





Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!