ОБРИЧАТ ВИ НА СМЪРТ! ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ВАКСИНА: НЕ ВСЕКИ ЩЕ ПОЛУЧИ ВАКСИНА ЗА COVID-19!



Монопол върху живота: в Европа предупреждават, че не всеки ще получи ваксина срещу COVID-19!


16 април 2020-Нюз Фронт.
Много хора предпочитат да вярват, че коронавирусът ще бъде победен, когато учените разработят ваксина, само че фармацевтичните компании ще „погребат” тези надежди под купчина патенти в опитите си да спечелят милиони.
Това се казва в статия на изданието The Guardian. Авторите на публикацията са Елън Хоен и Ахал Прабхала, изследователи от университета в Гронинген в Медицински център на Холандския университет и координатор на проекта AccessIBSA, който насърчава достъпа до лекарства в Индия, Бразилия и Южна Африка.
Както е отбелязано в статията, медицинските патенти отдавна са се превърнали в легални монополии.
На теория патентите трябва да се предоставят на фармацевтичните компании в качеството на възнаграждение за инвестиции в изследвания и разработки. Освен това патентите са временни.
Но на практика патентоването на незначителни промени във формулата може значително да удължи този период, премахвайки конкуренцията на пазара и давайки възможност на фармацевтичните компании да определят цени“, се казва в публикацията.
Като пример за това как ваксините се превърнаха в бизнес, авторите посочват ситуацията със детската смъртност от пневмония.
Към днешна дата има две ваксини, които могат да се борят с това явление, но те са «погребани под купчина патенти», които принадлежат на американския Pfizer и британския GlaxoSmithKline. Ваксината на компания Pfizer се използва в Индия.
Цената на лекарството е 250 долара за пълния курс на лечение.
Благодарение на помощта на Глобалния алианс за ваксини и имунизация, индийските власти могат да го купят за 10 долара.
„Но като се има предвид, че търсенето в Индия възлиза на десетки милиони, дори субсидираните не могат да го покрият и само малка част от децата получават ваксината.
И сега, 40 години след разработването на ваксината срещу пневмония, 127 хиляди индийски деца продължават да умират от пневмония всяка година, докато ваксината, която не могат да си позволят, продължава да носи на компания Pfizer 4,5 милиарда паунда годишно “, продължават експертите.
По-специално, те обръщат внимание на факта, че в разгара на пандемията на коронавирус, медицинските монополи вече са се проявили.
Именно те предизвикаха дефицита на N95 маски.
„Всъщност COVID-19 вероятно ще завърши по същия начин като всяка пандемия: лечението и ваксините ще бъдат погребани под купчина патенти и фармацевтичните компании в крайна сметка ще решат кой ще живее и кой ще умре“, констатират авторите на статията.

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.
Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.
Ася Иванова-Зуан
Източник: News Front

Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!