Путин официално отложи парада на Победата на 9 май заради коронавируса

Путин официално отложи парада на Победата на 9 май заради коронавируса!

Дата 16.4.2020


Президентът подчерта, че парадът на Червения площад и шествието на "Безсмъртния полк" ще се проведат тази година, когато премине заплахата от коронавируса

"До Деня на Победата остава по-малко от месец и ние сме изправени пред труден избор - датата 9 май е свята за нас, но животът на всеки човек е безценен." Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

По думите му, "подготовката за парада на 9 май би трябвало да започне сега".

"Но рисковете, свързани с епидемията, чийто пик няма да премине преди тази дата, са прекалено високи и това не ми дава право да разреша подготовката за парада и за каквито и да е масови мероприятия", категоричен бе руският лидер.

Президентът подчерта, че парадът на Червения площад по повод 75 години от Победата над нацистка Германия и шествието на "Безсмъртния полк" ще бъдат проведени през 2020 г, когато заплахата от коронавируса отстъпи.

"Ние ще заставим да отстъпи заплахата, с която се сблъскваме в момента и тогава непременно ще проведем всички планирани за 9 май мероприятия, ще го направим тържествено и с топлота, именно през тази година, която е обявена за Година на паметта и славата", каза президентът, като отбеляза, че ще има "основен парад в Москва на Червения площад, и разбира се, на всяка цена и марш на "Безсмъртния полк".

Вчера руски организации на ветерани призоваха президента "да вземе това трудно, но правилно решение"и да отложи военния парад по случай 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия заради коронавируса.

Ветераните призоваха Путин "да организира военен парад на друга дата, когато съобразно епидемиологичната ситуация той няма да представлява заплаха" за участниците в него, а ще бъде истински празник.

Източник: Епицентър.БГ

___________________________________________________________________



Герой на СССР предложи Парадът на Победата да се проведе на 24 юни

Героят на Съветския съюз Борис Громов коментира призива на ветераните да се отложи парадът на Победата.


„Съвсем ясно е, че ситуацията, за съжаление, изисква точно такъв подход. Дори на най-свещената дата за всички руснаци, не трябва да рискуваме живота на хиляди хора“, каза той в интервю за kp.ru.
Според него събитието определено ще се състои, но по-късно — може би на 24 юни, в деня на първия Парад на победата през 1945 година.
По-рано беше съобщено, че Кремъл ще проучи искането на ветеранските организации за отлагане на парада на Победата.
Петя Паликрушева, News Front


Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!