Ръководителят на Курчатовския институт в Русия: COVID-19 е конструиран като биологично оръжие!

Ръководителят на Курчатовския институт в Русия: COVID-19 е конструиран като биологично оръжие!



/Фото: Президент НИЦ «Курчатовский институт» Михаил Валентинович Ковальчук./*


Михаил Ковалчук, ръководител на института „Курчатов“ и един от приближените на руския президент, стана първата фигура с държавен статут, която прозрачно намекна, че короновирусът е ръкотворен, в качеството му на биологично оръжие. Това той стори в предаването си на телевизионния канал „Култура“ в разговор с шефа на руската федерална служба за защита правата на потребителите (Роспотребнадзор) – с внимателни формулировки, но пределно ясно.
Ковалчук направи паралел с изпитанията на ядреното оръжие от армията на САЩ при атаките срещу Хирошима и Нагасаки:
„Днес биологическата опасност става голяма, вие можете да конструирате вирус, да го направите патогенен, може дори да е с избирателна насоченост… и това може да е оръжие за масово поразяване.
Тези, които могат да конструират такива вируси, трябва да разбират, че не само те ги притежават и че паритетът може да бъде спазен и да го има.
Второто е, че трябва принципно да се променят условията за контрол. Ако в ядрената сфера контролът е върху неразпространяването на ядрени материали (като количество), то днес трябва да преминем към контрол върху технологиите, а това са принципно нови промени в световния пейзаж.“
На видеото се вижда как Михаил Валентинович се старае да подбере думи, за да изрази същността на случващото се, но без конкретни твърдения. И това му се удава. Сравнението с ядреното престъпление на САЩ срещу Япония е фактическо твърдение, че Съединените щати са нанесли биологичен удар срещу Китай, разчитайки, че Китай не е способен да отвърне със същото.
И ако това наистина е така (а то е изказано не от анонимен конспиратор, а от човек с име и достъп до сведения), може да си спомним, че както вече е известно, първият заразен в Китай е регистриран на 17 ноември, а на 22 декември Тръмп заяви, че Пекин е готов да подпише първия етап от търговската сделка. Също така е за отбелязване, че следваща след Китай страна, която пострада много от коронавируса, стана Иран – там само по официални данни има стотици починали, при това под удар се оказаха високопоставени чиновници.
В условията на глобализирана икономика този конструиран вирус бързо се разлетя по останалия свят и засегна в това число и самите Щати, но главна негова жертва засега са страните от Евросъюза и Евросъюзът като цяло, с който САЩ възнамеряваха да започнат търговско-икономическа война веднага след сделката с Китай. И ако се съди по новините от последните дни, следваща жертва трябва да стане Русия – въпреки усилените мерки, в това исло и включването на военни вирусолози, пандемията надвисва стремително над страната.
Трябва да се отбележи, че Ковалчук не сее паника и не нагнетява страх, а напротив, намеква, че Русия разполага с такива разработки и такъв паритет, както в ядрената сфера. Шефът на Роспотребнадзор на свой ред със задоволство отбеляза, че след разрухата през 90-те успешно е възстановена системата за биологична защита, включително и регионалните лаборатории за биодиагностика. За разлика от страните от ОНД, в които са разрушили съветската медицина, а своя не са създали и зависят от внос от чужбина.
А и в самата Европа, в която, от самоуспокоение след победите на медицината над вирусите, са забравили за елементарните мерки за сигурност и са се оказали абсолютно неподготвени пред тази атака. И поради това виждаме въпиющата незащитеност на една Италия, в която елементарно не достигат инфекциозни помещения.
Ако коронавирусът наистина е биологично оръжие, изкуствено създаден от САЩ вирус, предназначен да сплаши Китай и цялото човечество, това обяснява безпрецедентните мерки за сигурност, без да има хиляди жертви, а също така и участието на военни вирусолози при евакуирането и лечението. Става ясна и логична дозираната информация за заразените, за разпространяването на вируса и степента на неговата опасност, а също и пълната липса на данни за това, как умират жертвите, от каква националност са и какви са последиците за оздравелите.
Впрочем при една такава версия остават много въпроси, главният от които е – как Щатите са се решили да предприемат такава атака, разбирайки, че вирусът със сигурност ще се върне като бумеранг и към тях? Или сметките са били, че те вече имат ваксина и ще потушат разпространението на вируса на своя територия? Или все пак това е било аварийно изтичане на оръжие за масово поразяване при невнимателна работа с него? Така или иначе, ако Ковалчук е прав, ние сме изправени пред общочовешка биологична заплаха – и в тази светлина всичко останало изглежда съвсем различно.

Превод Тихомир Тодоров


_________________
*Михаил Валентинович Ковальчук, информация

Президент НИЦ «Курчатовский институт» Россия

Ученая степень: 
Дата и место рождения
21 сентября 1946 года, Ленинград
Образование
Ленинградский государственный университет, физический факультет, 1970 г.
Ученая степень доктор физико-математических наук, 1988 г.
Ученые звания:
* профессор, Институт кристаллографии имени А.В. Шубникова РАН, 1998 г.
* член-корреспондент Российской академии наук, 2000 г.
Занимаемые должности:
* Директор Института кристаллографии имени А.В. Шубникова РАН
* Ученый секретарь Совета при Президенте РФ по науке, технологиям и образованию
* Член Комиссии при Президенте Российской Федерации по модернизации и технологическому развитию экономики России
* Член правительственной комиссии по высоким технологиям и инновациям
* Член совета генеральных и главных конструкторов, ведущих учёных и специалистов в области высокотехнологичных секторов экономики
* Член Общественной палаты РФ
* Декан факультета нано-, био-, информационных и когнитивных технологий МФТИ
* Заведующий кафедрой "Физика наносистем" Физического факультета МГУ им. М.В. Ломоносова
* Главный редактор журнала "Кристаллография" РАН
* Заместитель председателя Национального комитета кристаллографов
Организация научных семинаров, конференций:
* Председатель Национальной конференции по применению рентгеновского, синхротронного излучений, нейтронов и электронов для исследования материалов (РСНЭ)
* Председатель Национальной конференции по росту кристаллов (НКРК)
Количество публикаций:
Автор более 200 публикаций в ведущих отечественных и международных научных журналах.
Область научных интересов:
* рентгеновская физика и оптика, стоячие рентгеновские волны
* рентгеновская кристаллография
* физика конденсированного состояния
* нано-био органические материалы и системы
* рентгеновское и синхротронное излучение в исследовании материалов
Контакты:
Россия, 123182,
Москва, пл. академика Курчатова, 1
Тел.: 8-499-196-91-25, 8-499-196-74-53
Факс: 8-499-196-18-70
E-mail: koval@kiae.ru

Вижте също:
Игор Никулин, експерт по биологично оръжие: коронавирусът е създаден в лаборатория.




Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!