Изследване в Китай показа, че много от боледувалите не развиват имунитет!

Тест за антитела на коронавируса показа тревожни данни

Той установи, че една трета от прекаралите заболяването са податливи на повторно заразяване.




Нов тест за откриване на изградени антитела срещу кроновируса в Китай е показал тревожни данни. Изследването е установило, че една трета от прекаралите вируса, има много ниско ниво на имунна защита и е податлива на повторно заразяване. Това е голям удар по идеята за бързо тестване и откриване на здрави хора, изкарали вируса, които да не могат да се заразят отново. Оказва се, че това съвсем не е сигурно, пише Дейли Мейл. В изследването са участвали 200 пациенти, които вече са дали положителна проба за коронавирус и са били излекувани. При една трета от тях нивата на антитела са много ниски, което не ги предпазва със сигурност от нова зараза. В 10 от пациентите, пък не са били открити никакви антитела.
Антителата са протеини, изработени от имунната система в отговор на инфекцията. Наличието им в организма показва, че човек е прекарал заболяването - често без да знае, поради липса на симптоми, и не е податлив на ново заразяване поне в близко бъдеще. Изследването в Китай е проведено сред хора с лека проява на коронавируса. 30-те процента с ниски нива на антитела са били млади. Нивата на защитните протеини нараствали с възрастта на пациентите. Хора между 60 и 85 години имали тройно количество антитела в сравнение с такива от 15 до 39 години. Това потвърждава тезата, че заболяването е най-смъртоносно, когато провокира свръхреакция на имунната система. Такава се наблюдава при хора над 70 години.
Предмет на по-задълбочено прочуване е дали и доколко пациентите с ниски нива на антителата мога да се заразят повторно и каква е вероятността за това. Досега се считаше, че хора, прекарали вируса, не могат да го хванат отново и проведените тестове с маймуни доказаха тази теза. Изследването в Китай обаче поставя под съмнение дали всички прекарали вируса са в състояние да изградят надежден имунитет.
 Източник: TrafficNews.bg



Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!