Русия планира да произвежда по 4 милиона защитни маски на ден

Русия планира да произвежда по 4 милиона защитни маски на ден




През април Русия ще произвежда по 4 милиона различни видове защитни маски на ден, заяви Денис Мантуров, ръководител на Министерството на промишлеността и търговията на страната.
В ефира на Youtube канал Soloviev LIVE той каза, че в момента се произвеждат "почти половин милион маски".
„Това са маски с марля, сертифицирани като медицински изделия“, цитира ТАСС .
Мантуров заяви, че „в средата на 20 април максимум ще произведем почти 2 милиона маски заедно с леката промишленост и организации на Федералната пенитенциарна служба“.
Благодарение на свързването на допълнителни предприятия към производството на маски беше възможно производството да се увеличи с 200 хиляди на ден, а до 20 април тези предприятия ще произвеждат до 500 хиляди маски на ден.
"Като резултат отиваме към (за обем на производство) 4 милиона маски на ден", каза той.
Мантуров заяви, че "от Китай за седмица са доставени допълнителни 37 милиона маски". Той обясни, че „закупуването на маски от колеги не беше лесно, но ни дадоха приоритет, ние сме в приоритет като страна“.
Освен това „бяха договорени допълнителни 55 милиона единици“. В рамките на една седмица „около 3 милиона повече маски трябва да бъдат доставени на Русия“.
Мантуров отбеляза, че до средата на април те планират да покрият дневния дефицит чрез осигуряване на доставки в регионите, в медицинските заведения и услуги, които се нуждаят от лични предпазни средства.
Той каза, че производството на кожни антисептици в Русия за две и половина седмици е нараснало почти пет пъти, до 220 хиляди литра на ден, "към 20 април ще достигнем 280 хиляди литра", съобщава РИА Новости .
Припомняме, че Министерството на промишлеността и търговията увери, че руската система на здравеопазване се предоставя в съответствие с основната номенклатура, има дори излишък за определени артикули. Агенцията отрече твърденията, че Русия  изпраща хуманитарна помощ в ущърб на себе си, на вътрешните си нужди ..
Източник: Поглед.инфо

Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!