Русия създава две ваксини за коронавируса

Русия създава две ваксини за коронавируса


Международното общество е изправено пред наистина предизвикателна задача. Коронавирусът COVID-19 отнема живота на хората. Руските учени полагат всички усилия да разработят лекарство.
Според изследователския център по вирусология и биотехнологии в лабораториите са създадени няколко прототипни ваксини и вече ги тестват върху примати. Изяснява се, че ако лекарството премине всички съответни проверки, след няколко месеца хората ще могат да го използват.
„В момента всички прототипи са създадени, лабораторните животни са имунизирани с над 20 различни варианта на ваксина от тези 6 прототипа“, каза директорът на лабораторията Ринат Максютов.
Специалистът посочи приблизителните срокове за тестване на ваксината върху примати. Според него вече през месец юни той ще може да се използва публично, ако Министерството на здравеопазването на Руската федерация даде съгласие.
По-рано руските учени заявиха за появата на три лекарства за коронавирус - триазавирин, фортепрен и фавипиравир. Понастоящем изброените лекарства се тестват.
Русия днес е лидер в разработването на ваксина срещу COVID-19. Това ни дава всички основания да вярваме, че скоро учените ще могат да победят коронавируса, разпространен по целия свят.
Източник: Поглед.инфо

Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!