СЗО С НОВО МНЕНИЕ: МАСКИТЕ ВЕЧЕ ИМАЛИ ЗАЩИТЕН ЕФЕКТ! (ВИДЕО)
(ОБЗОР)

ПОДСЪДНО! СЗО СИ ПРЕОБЪРНА МНЕНИЕТО И СЕГА ПЪК ПРИЗНАВА, ЧЕ МАСКИТЕ НАИСТИНА ПАЗЯТ ОТ КОРОНАВИРУСА!
А ЗАЩО ДОСЕГА ТВЪРДЯХА ОБРАТНОТО?! ДАЛИ ПО ПОРЪЧКА НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТ ЕЛИТА - ЗА ДА СЕ РАЗПРОСТРАНИ ПО-УСПЕШНО ВИРУСА? ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПО-ГОЛЯМА „КЛИЕНТЕЛА“ ЗА БЪДЕЩА ВАКСИНА (ЕСТЕСТВЕНО АМЕРИКАНСКА!) И ДА  ПОИЗМРАТ МАЛКО ПОВЕЧЕ ХОРА (ПО ПЛАНОВЕТЕ ЗА ДЕПОПУЛАЦИЯ НА ЕЛИТА)...
ИМА И ТАКАВА ВЕРОЯТНОСТ...





СЗО призна, че масовото носене на маски има превантивен ефект!


Световната здравна организация промени курса и сега подкрепя инициативите на правителствата да изискват или да насърчават носенето на маски на обществени места. Експертите остават на позицията си, че ползването на респираторни маски трябва да е предимно за здравните работници, докато обикновените хора трябва да използват предимно платнени или импровизирани маски. Трябва да запазим медицинските хирургически респираторни маски за нашите работници на първа линия, но идеята да се ползват респираторни покрития или покрития за уста за възпиране на кашляне и кихане, може да ограничи разпространението на вируса, призна д-р Майк Райън, водещият експерт на СЗО по извънредни ситуации. Той уточни, че това не би отменило нуждата от редовно миене на ръцете и спазване на социална дистанция.

Той призна за възможността от предаване по въздушен път на вируса, който вече е заразил над 1 милион души по света, но се смята, че заразяването става основно от хора със симптоми, които кашлят и кихат и заразяват твърди повърхности или други хора. Организацията промени препоръката си след проучване на нови научни изследвания, които показват положителния ефект от носенето на маски за превенция разпространяването на коронавируса. Все повече правителства в Европа изискват от хората да покриват носовете и устата си на публични места.

Ние ще подкрепим правителствата, които желаят да прибегнат към този подход за използване на маски и които включат тази част от всеобхватната стратегия за контрол на това заболяване, обяви експертът.

Като цялостна стратегия СЗО призовава за мерки като насърчаване редовното миене на ръце, физическа дистанция, бързо извършване на тестове и карантина за тези, които са заразени.


Тедрос Адханом Гебрейесус, генерален директор на СЗО:
„Най-добрият начин е страните да атакуват вируса с агресивния и всеобхватен пакет от мерки, за които говорихме много пъти преди. Да открием, тестваме, изолираме и лекуваме всеки случай, и проследявайте всеки контакт. Ако страните се втурнат да вдигат ограниченията твърде бързо, вирусът може след това да се увеличи отново и икономическото въздействие може да бъде още по-тежко и продължително“.

Няколко държави прекратяват потребителските такси и предоставят безплатни тестове и грижи за болните, независимо от застраховката, гражданството или местожителството на хората. Ние насърчаваме тези мерки. Това е безпрецедентна криза, която изисква безпрецедентен отговор, заяви шефът на СЗО. Експертите от организацията се опитват да разберат защо все повече здрави пациенти се оказват в интензивни отделения с тежки форми на заразата. В Италия около 10-15 процента от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.
Източник: ТВ Европа

_____________________________________________________________


Архив от 31.3.2020

СЗО не препоръчва носенето на маска за лице, ако не сте болен или не се грижите за болен от COVID-19




Официални представители на Световната здравна организация (СЗО) съобщиха в понеделник, че все още препоръчват на хората да не носят маски за лице, освен ако са болни от COVID-19 или се грижат за пациент, който е болен от коронавируса. Ако се носят неправилно, маските могат да увеличат здравния риск, съобщава CNN.


"Няма конкретни доказателства, че масовото носене на маски от населението има потенциални ползи. Всъщност, съществуват някои доказателства за обратното - при неправилната употреба на маската и погрешното й поставяне", заявява д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата за здравеопазване при извънредни ситуации на СЗО, по време на брифинг в Женева.
"Друг проблем е, че съществува огромен глобален недостиг", допълва Майк Райън относно маските за лице и други медицински консумативи. 
"В момента хората, които са най-застрашени от този вирус, са медицинските работници, които са изложени на опасността от коронавируса всяка секунда ежедневно. Мисълта, че няма маски за тях, е ужасяваща", заявява Райън.
Д-р Мария Ван Керхове, епидемиолог по инфекциозни заболявания към СЗО, също заяви на брифинг в понеделник, че е важно "да дадем приоритет на използването на защитните маски за онези, които се нуждаят най-много от тях" - медицинските служители на първа линия в борбата с коронавируса.
"В общността ние не препоръчваме използването на маски за лице, освен ако самите вие не сте болни - като мярка за предотвратяване на разпространението на заболяването от вас към останалите, ако сте болни", допълва Ван Керхове.
"Препоръчваме носенето на маски за хора, които са вкъщи и които са болни, както и за онези, които се грижат за хора, които са вкъщи и които са болни", заявява Керхове.
Служители на Световната здравна организация предупредиха по време на медиен брифинг миналата седмица, че в световен план съществува "значителен недостиг" на медицински консумативи, включително лични предпазни средства (ЛПС) за лекарите.
"Трябва да сме ясни. Светът е изправен пред значителен недостиг на ЛПС за нашите работници на първа линия - включително маски и ръкавици, предпазни престилки и козирки за лицето, а защитата на здравните работници трябва да бъде основен приоритет за използването на тези ЛПС", казва Ван Керхове.

Източник: bTV.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗАГОВОРЪТ Е РАЗКРИТ! COVID-19 е начин за дигитално поробване на хората от световното правителство

Професор Стефано Монтанари за COVID-19: „Ще приключи с това, всички да сме длъжни да се ваксинираме.“ (ВИДЕО)

(ВИДЕО) БИЛ ГЕЙТС: ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА НАМАЛЕЕ! ЩЕ СЕ СЛОЖИ ВАКСИНА НА 7 МИЛИАРДА!